Huisregels

Tandheelkundig Centrum van Someren Brand B.V. heeft de beschikking over 3 behandelkamers en deze zijn uitgerust met de modernste apparatuur. Wij werken volgens de meest moderne behandelmethoden. De patiënten staan bij ons centraal.

Bereikbaarheid
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 8.00 – 16.30 uur.

Wijzigingen
Graag vragen wij u de volgende wijzigingen door te geven:

  • Wijziging van e-mailadres
  • Wijziging van zorgverzekeraar
  • Adreswijziging
  • Wijziging van telefoonnummer

Bovenstaande wijzigingen ontvangen wij bij voorkeur schriftelijk of per email.

Melding gezondheid en medicijnen
Wij verzoeken u dringend ons direct op de hoogte te brengen als u lijdt aan gevaarlijke besmettelijke ziektes zoals HIV/AIDS, hepatitis A, B en C en tuberculose. Ook als recente veranderingen zijn geweest in uw gezondheidstoestand, als u een operatie heeft ondergaan en als u bloedverdunners of andere speciale medicijnen gebruikt, verzoeken wij u dit direct te melden. 

Afspraken
Wanneer u voor de eerste keer onze praktijk bezoekt zullen wij voor u een ruime afspraak inplannen. U heeft voorafgaand aan dit bezoek de medische vragenlijsten ingevuld betreffende uw persoonlijke, medische en tandheelkundige gegevens. Tijdens uw eerste bezoek nemen wij deze medische vragenlijst met u door en zullen zo nodig om extra informatie vragen over bijvoorbeeld uw medicijngebruik. Ook zal er een mondonderzoek plaatsvinden en zullen er röntgenfoto’s gemaakt worden. Aan de hand van dit onderzoek en de foto’s zullen wij u zo duidelijk mogelijk informeren over de toestand van uw gebit. 

Indien u verhinderd bent, kan een afspraak verzet worden. Doet u dit alstublieft tijdig (meer dan 48 uur tevoren), vaak kan er dan naar een goed alternatief worden gezocht. Geeft u zelf alvast aan op welke tijden u wel kunt. Bedenk alstublieft dat het steeds weer afzeggen van behandelingen de continuïteit van de zorg in gevaar kan brengen. 

Wilt u ons altijd informeren omtrent veranderingen in de verzekering 
(uw verzekeraar geeft ons geen wijzigingen door, dit in tegenstelling tot huisartsen en apotheken)

Het niet nakomen of het niet ruim van te voren afbellen van afspraken laat ons weinig andere keus dan het in rekening brengen van de kosten voor de gereserveerde tijd. Dit is overeenkomstig met de door de KNMT (Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde) opgestelde leverings- en betalingsvoorwaarden die van toepassing zijn. U dient deze kosten zelf te betalen. Wij doen ons uiterste best om de wachttijden zo kort mogelijk te houden, toch is dit niet altijd mogelijk. Desgewenst kunt u informeren bij de balieassistente naar een eventuele achterstand in de planning.

Tijdens uw afspraak kunt u met maximaal 2 bezoekers aanwezig zijn in één van de behandelkamers. Van hen wordt verwacht dat zij de behandeling niet storen.

Spoedgevallen
Wat te doen bij spoedgevallen?
Zoals een nabloeding na het trekken van een tand of kies, een flinke acute pijnklacht of een uitgeslagen tand.

Indien u onverhoopt te maken mocht krijgen met een spoedgeval kunt u overdag altijd direct de praktijk bellen op telefoonnummer 0180-632222. Wacht daar niet te lang mee! In een aantal gevallen voorkomt directe hulp later veel complicaties (bijvoorbeeld bij een uitgeslagen tand). Buiten openingsuren kunt u altijd de praktijk bellen; u krijgt via de telefoonbeantwoorder het telefoonnummer te horen van de waarnemende tandarts van de spoedgevallendienst. Luistert u alstublieft het gehele bericht af! 

Problemen als een verloren vulling, gevoelige tandhals of een losse kroon, hoe lastig ook, gelden wat ons betreft niet als spoedgeval. Wij vragen u te wachten op de normale openingstijden van onze praktijk. Wij zullen altijd proberen u zo spoedig mogelijk te helpen. Indien door drukte in de praktijk de behandeling niet op dezelfde dag toe laat, plannen wij u op een later tijdstip in. Dit zal altijd in goed overleg gebeuren. Wij vragen dan uw begrip hiervoor. 

Voor meer informatie kunt u de website www.tandartsspoedgeval.nl raadplegen.

Is uw prothese gebroken of kapot?
Wij kunnen u, voor reparatie, van dienst zijn maandag en dinsdag van 8.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 16.00 uur via telefoonnummer 0180-63 22 22

Wij doen reparaties van uw kunstgebit uitsluitend voor onze patiënten.

Zakelijk
Op alle facturen en betalingen zijn de betalingsvoorwaarden van het KNMT (Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde) van toepassing. Voor de betalingsvoorwaarden klik hier.
Alle facturen en betalingen onder de 200 euro dienen direct voldaan te worden aan de balie. 
U kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:

  • Betaling per pin
  • Betaling á contant 

Tandheelkundig Centrum van Someren Brand B.V. staat geregistreerd in het BIG beroepenregister.
Tandheelkundig Centrum van Someren Brand B.V. is KNMT-lid (Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot Bevordering der Tandheelkunde). Deze beroepsorganisatie kent een klachtenregeling. Zie www.knmt.nl

Tandenpoetsen
Graag vragen wij u de tanden te poetsen voor elk bezoek. Zo wordt voor ons het werk een stuk aangenamer en plezieriger! 

Heeft u een klacht?
Tandheelkundig Centrum van Someren Brand B.V. doet haar uiterste best u naar tevredenheid te helpen. Heeft u toch een klacht? Laat ons dat dan weten. Wij zullen ons best doen om uw klacht zorgvuldig met u te bespreken. Mogelijk is er sprake van een misverstand en kan dat in een gesprek opgelost worden. Het is ons streven om uw klacht samen met u in goede harmonie op te lossen. 

Aansprakelijkheid
Waak zelf over uw eigendommen. Tandheelkundig Centrum van Someren Brand B.V. is niet aansprakelijk voor schade, verlies of diefstal van uw eigendommen. Wij adviseren u dan ook om uw eigendommen niet onbewaakt achter te laten.